Ons Team

Wendy Aarts

P&O medewerkster

Tijdens mijn loopbaan en opleiding als pedagogisch werkster ben ik in aanraking gekomen met kinderen met een “beperking”. Tijdens het afstuderen is mijn focus daar dan ook op gaan liggen, nooit gedacht dat ik via het traject Youngmakers deze kans zou kunnen aangrijpen. Horende dat Brainport Assembly mensen in dienst heeft met een afstand tot de arbeidsmarkt, steeg mijn enthousiasme!

Ik maakte niet alleen kans op een baan maar ook nog eens een baan waarbij mijn passie tot zijn recht komt.

Als P&O medewerkster houd ik mij bezig met de werving en selectieprocedure en volg ik de ontwikkeling van de medewerkers. Wij staan er dan ook voor om “de afstand tot de arbeidsmarkt” te verkleinen en de talenten van onze medewerkers te ontdekken. Onze medewerkers worden daarom ook gecoacht om de focus te leggen op hun mogelijkheden in plaats van hun beperkingen. Vertrouwen is daarin de basis waar ik aan bouw met onze medewerkers.

Daarnaast houd ik mij bezig met de productie en ben ik op de hoogte van alles wat er speelt door een wekelijks overleg met onze teamleiders. Natuurlijk word hierbij alles vastgelegd in ons systeem. Deze uitdaging ga ik elke dag met plezier aan!

U kunt bij mij terecht voor alle vragen omtrent het personeel en onze organisatie.

Suzy Nelissen

Management assistente

Nadat ik als jongerenwerker heb gewerkt, heb ik jaren als groepsopvoeder en cliëntbegeleider in de zorg gewerkt. De nadruk lag vaak op wat mensen beperkt in hun dagelijkse leven en er werd veelal gekeken waar knelpunten zaten.
Bij Brainport Assembly wordt er gekeken naar de talenten van mensen, alle positieve kanten van de medewerkers worden uitgelicht. Medewerkers kunnen zich ontwikkelen en voelen zich gewaardeerd. Dat betekent dat iedereen, in een goede sfeer, kwaliteit kan afleveren.
Deze manier van omgang met elkaar maakt dat ik elke dag met plezier mijn werkzaamheden als management assistente kan verrichten.

U kunt contact met mij opnemen wanneer u vragen heeft over de financiële administratie en het maken van afspraken.

Lars van der Hoorn

Directeur-eigenaar

De toekomst van ondernemen is samenwerken. Deze opvatting staat centraal in alles wat ik doe. Sociaal ondernemerschap is me met de paplepel ingegeven. Alles wat ik van de twee eerste generaties van ons familiebedrijf heb meegekregen probeer ik om te zetten in mijn bestaande en nieuwe ondernemingen. De fundamenten van ons familiebedrijf liggen bij Van den Hoorn Buigtechniek, waar ik sinds 2000 leiding geef aan eigenzinnige gemotiveerde professionals. Sinds 2010 wordt onze competentie op het gebied van buigen ook specifiek ingezet voor Stiels, dat meubilair voor de openbare ruimte verkoopt. Twee jaar geleden hebben we onze scope verbreed met sociale werkvoorziening. We hebben daar veel van geleerd. Vooral ook dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer in hun mars hebben dan we vaak op het eerste oog denken.

Het mag daarom niemand verbazen dat ik begin 2015 ben gestart met een nieuw bedrijf. BRAINPORT ASSEMBLY koppelt sociaal ondernemerschap aan de kansen in de participatiewet en de behoefte van de Eindhovense regio aan betaalbaar professioneel assemblagewerk.

Ik ben naast mijn werk binnen Van der Hoorn op verschillende fronten actief als vrijwilliger bestuurder of ambassadeur:

  • bestuurslid en mede oprichter Brainport Industries
  • lid dagelijks bestuur BZW-Eindhoven
  • voorzitter raad van advies Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek
  • bestuurslid Metaalhuis
  • voorzitter VVD-Veldhoven
  • ambassadeur Een Goeje Saeck
  • sponsor van De Ontdekfabriek

Walter Wijnen

Productieleider

In mijn periode bij Ergon waar ik in de functie van workcenterleider een groep van ongeveer 30 medewerkers aan mocht sturen ervaarde ik het enthousiasme van de medewerkers. Deze ervaring gaf en geeft mij nog steeds zoveel positieve energie, dat ik elke dag weer met een goed gevoel naar het werk kom. Wat voor mij de mooiste momenten zijn, zijn de informele gesprekjes met de medewerkers op de werkvloer over alles wat ze met mij willen delen.

Bij Brainport Assembly, mag ik in de functie van productieleider onze teamleiders en onze medewerkers aansturen om zo onze sociale onderneming samen met ons enthousiast team te laten groeien.

Deze groei is belangrijk om zoveel mogelijk talenten uit de regio de kans te geven zich gewaardeerd en nuttig te laten voelen.

Met ons concept waarin wij onze medewerkers zo efficiënt mogelijk begeleiden en coachen hebben zij de mogelijkheid zich te ontwikkelen.

Als productieleider ben ik verantwoordelijk voor de aansturing van de gehele productie en de daarbij behorende logistieke taken. Belangrijk speerpunt is om de juiste voorwaarden te scheppen zodat iedere medewerker op elk niveau zo prettig mogelijk kan functioneren. 

Samenwerking zowel intern als ook zeker extern is daarin zeer belangrijk.

Met de juiste aansturing en de professionele begeleiding/coaching die wij onze medewerkers bieden door P&O en de teamleiders kunnen wij de constante kwaliteit die onze klanten verwachten ook borgen.

Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden die wij kunnen bieden op assemblage gebied dan kunt u contact met mij opnemen. Ik vertel u graag over de voordelen die dit voor uw organisatie zou kunnen opleveren.

Hans Rutjes

Voorzitter van de stichting Brainport Assembly.

Hans heeft zich ruim 35 jaar in verschillende in-en externe functies en binnen zowel commerciële als maatschappelijke/semipublieke organisaties bezig gehouden met operationele & beleidsmatige en bestuurlijke op het vlak van Personeel & Organisatie vraagstukken. Overtuigd van de voordelen van de noodzaak om te besturen en te ondernemen met 'de menselijke maat', heeft hij meerdere initiatieven succesvol geïntroduceerd om innovatief én sociaal inclusief ondernemen hoog op de bestuurlijke agenda te zetten. Een actueel voorbeeld daarvan is de YOUNGMAKERS TALENT DISCOVERY: zie http://www.youngmakers.nl Ook heeft Hans behalve de vele columns enkele boeken geschreven (die als e-book zijn gepubliceerd) over innovatief én sociaal inclusief ondernemen, zoals ‘ Sociaal Inklusief Besturen en Ondernemen’ en “ Let’s talk about solidarity’. Beiden e-books staan op de website van Een Goeje Saeck, een initiatief van de stichting Brainport Assembly.