Wendy Aarts

Wendy Aarts

P&O medewerkster

Tijdens mijn loopbaan en opleiding als pedagogisch werkster ben ik in aanraking gekomen met kinderen met een “beperking”. Tijdens het afstuderen is mijn focus daar dan ook op gaan liggen, nooit gedacht dat ik via het traject Youngmakers deze kans zou kunnen aangrijpen. Horende dat Brainport Assembly mensen in dienst heeft met een afstand tot de arbeidsmarkt, steeg mijn enthousiasme!

Ik maakte niet alleen kans op een baan maar ook nog eens een baan waarbij mijn passie tot zijn recht komt.

Als P&O medewerkster houd ik mij bezig met de werving en selectieprocedure en volg ik de ontwikkeling van de medewerkers. Wij staan er dan ook voor om “de afstand tot de arbeidsmarkt” te verkleinen en de talenten van onze medewerkers te ontdekken. Onze medewerkers worden daarom ook gecoacht om de focus te leggen op hun mogelijkheden in plaats van hun beperkingen. Vertrouwen is daarin de basis waar ik aan bouw met onze medewerkers.

Daarnaast houd ik mij bezig met de productie en ben ik op de hoogte van alles wat er speelt door een wekelijks overleg met onze teamleiders. Natuurlijk word hierbij alles vastgelegd in ons systeem. Deze uitdaging ga ik elke dag met plezier aan!

U kunt bij mij terecht voor alle vragen omtrent het personeel en onze organisatie.

 

 

Suzy Nelissen

Suzy Nelissen

Management assistente

 

Nadat ik een aantal jaren als buurtwerker heb gewerkt, heb ik jaren als groepsopvoeder en cliëntbegeleider in de zorg gewerkt. De nadruk lag vaak op wat mensen beperkt in hun dagelijkse leven en er werd veelal gekeken waar knelpunten zaten.
Bij Brainport Assembly wordt er gekeken naar de talenten van mensen, alle positieve kanten van de medewerkers worden uitgelicht. Medewerkers kunnen zich ontwikkelen en voelen zich gewaardeerd. Dat betekent dat iedereen, in een goede sfeer, kwaliteit kan afleveren.
Deze manier van omgang met elkaar maakt dat ik elke dag met plezier mijn werkzaamheden als management assistente kan verrichten.

U kunt contact met mij opnemen voor vragen over de financiële administratie en het maken van afspraken.

 

Lars van der Hoorn

Lars van der Hoorn

Directeur-eigenaar

De toekomst van ondernemen is samenwerken. Deze opvatting staat centraal in alles wat ik doe. Sociaal ondernemerschap is me met de paplepel ingegeven. Alles wat ik van de twee eerste generaties van ons familiebedrijf heb meegekregen probeer ik om te zetten in mijn bestaande en nieuwe ondernemingen. De fundamenten van ons familiebedrijf liggen bij Van den Hoorn Buigtechniek, waar ik sinds 2000 leiding geef aan eigenzinnige gemotiveerde professionals. Sinds 2010 wordt onze competentie op het gebied van buigen ook specifiek ingezet voor Stiels, dat meubilair voor de openbare ruimte verkoopt. Twee jaar geleden hebben we onze scope verbreed met sociale werkvoorziening. We hebben daar veel van geleerd. Vooral ook dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer in hun mars hebben dan we vaak op het eerste oog denken.

Het mag daarom niemand verbazen dat ik begin 2015 ben gestart met een nieuw bedrijf. BRAINPORT ASSEMBLY koppelt sociaal ondernemerschap aan de kansen in de participatiewet en de behoefte van de Eindhovense regio aan betaalbaar professioneel assemblagewerk.

Ik ben naast mijn werk binnen Van der Hoorn op verschillende fronten actief als vrijwilliger bestuurder of ambassadeur:

Walter Wijnen

Walter Wijnen

Teamleider Productie

Effectieve productie realiseer je vooral als medewerkers zich thuis voelen. Dat is mijn leidraad sinds ik vanaf 2004 leiding geef aan diverse productieprocessen.

Ik ben gestart bij Ergon sociale werkvoorziening. Ik gaf daar leiding aan diverse mensen die een afstand hadden tot de arbeidsmarkt. Door mijn functie heb ik me op een breed sociaal gebied kunnen ontwikkelen. In mijn werk en tijdens aanvullende opleidingen heb ik geleerd dat persoonlijke aandacht en vertrouwen in de talenten van mensen  de kwaliteit van het productieproces echt positief beïnvloeden.

Sinds eind 2012 ben ik bedrijfsleider bij Van der Hoorn sociale werkvoorziening in Geldrop. Ik geef leiding aan een mooi team medewerkers. Iedereen is zeer gedreven om onze specialistische werkzaamheden in een voor hen vertrouwde omgeving uit te voeren. Brainport Assembly kan op dit sterke fundament bouwen en daarbij veel meer mensen nieuwe kansen bieden om mee te doen.

Nico Blaauw

Nico Blaauw

Marketing en communicatie, a.i.

De afgelopen 10 jaar heb ik vanuit een eigen adviespraktijk mensen en organisaties ondersteund in merkpositionering, marketing, reputatiemanagement en crisiscommunicatie. Daarvoor vervulde ik nationaal en internationaal management- en bestuursfuncties bij bedrijven als Dow Chemical, Fortis, C&A en het reclamenetwerk Leo Burnett. Stuk voor stuk waren deze organisaties flink in beweging en kwamen voor mij in deze functies operationele daadkracht en strategisch inzicht samen.

Sociale innovatie en duurzame relaties met belanghebbenden heb ik altijd belangrijk gevonden. Mijn motivatie en beleving worden gevoed door de sociale relevantie van activiteiten waar ik bij betrokken ben. Dit zie je onder meer terug in mijn werk voor impact investeerder Goodwell Investments, of mijn bestuursfunctie bij Een Goeje Saeck van de stichting Sociaal Inklusief. Via deze stichting ben ik een paar jaar geleden in contact gekomen met Lars van der Hoorn.

Mijn betrokkenheid bij BRAINPORT ASSEMBLY is vooral ingegeven door de innovatieve benadering en de belangrijke rol die is weggelegd voor business development, werving van medewerkers en marketing van de assemblage activiteiten.